Het belang van horecaportiers blijkt maar weer eens nu uit cijfers blijkt dat overlast door drank en drugs nog steeds stijgt. In het eerste half jaar van 2023 kreeg de politie ruim 28.000 meldingen van overlast gerelateerd aan drank en/of drugs. Vergeleken met dezelfde periode is dat een stijging van maar liefst 6 procent. Met name onder jongeren en jongvolwassenen is er een stijgende lijn te zien. Ondanks het Nationaal Preventieakkoord is juist deze groep een groeiende bron van overlast.

De stijgende cijfers lijken deels te verklaren te zijn door het mooie weer wat we met name in juni 2023 hebben gehad. Hierdoor zoeken mensen eerder naar vermaak buitenshuis. Mensen bezoeken lekker de terrasjes voor een drankje, of wat meer dan een drankje. Hierdoor verplaatst ongewenst gedrag zich van de privésfeer naar de publieke ruimte. Uiteraard zit je als horecaondernemer niet te wachten op een verplaatsing van dit soort gedrag naar jouw onderneming.

Zie daar het belang van horecaportiers. Een ervaren portier schat mensen en hun gedrag goed in en is zo al een filter voor wie er wel en niet naar binnen mag. Uiteraard worden dit soort inschatting altijd gemaakt op basis van gedrag en aanspreekbaarheid aan de deur. Op deze manier worden de mensen die al op voorhand uit zijn op vervelend gedrag buiten gehouden. Dit zorgt ervoor dat de sfeer binnen jouw bar/club gezellig en ontspannen blijft.

Voorkomen is altijd beter, maar ja, binnen drinkt men natuurlijk ook weleens een drankje te veel. Hierdoor gaan sommige mensen alsnog vervelend gedrag vertonen. Ook hier kunnen horecaportiers een belangrijke rol vervullen. Omdat zij getraind zijn mensen en situaties in te schatten zien zij ongewenste situaties vaak al aankomen. Zij grijpen hier dan op rustige en adequate wijze op in waardoor er over het algemeen gede-escaleerd wordt.

Kortom, een horecaportier van Flair Security staat er niet voor niets en levert een grote bijdrage aan vele leuke avonden in jouw horecaonderneming!